HTML

Állás Wanted

Az oldal célja, hogy őszintén és köntörfalazás nélkül beszéljünk azokról a témákról, amik az álláskereséshez kapcsolódnak. Mi, az oldalon író bloggerek, mind átéltük az álláskeresés mélypontjait és ezekről nyíltan merünk beszélni, mert hisszük, hogy a tapasztalatainkból mások is okulhatnak! A saját tapasztalatainkon túl az érdekesebb beérkező olvasói levelek közül is megosztunk néhányat az ide látogatókkal!

Az álláskeresésről őszintén!

2009.04.25. 17:05 Hopeful John Doe

A magyar állásportálok ranglistája - Design alapján

Címkék: kritika munka állás álláskeresés ranglista munkanélküli munkakeresés munkahely munkaajánlat dolgozni állások munkák állásportál állásportálok

Az elmúlt hetek sajnos különböző magánéleti okok miatt nem úgy alakultak, ahogyan azt szerettem volna és ezt, ahogy ti is láthattátok a blogom is megérezte. Szerencsére, mára a helyzet rendeződött, így ismét bele tudom magam vetni az írásba, hogy megosszam veletek gondolataimat, véleményemet, tapasztalataimat.

A mai nap témája, a vezető magyar oldalak ranglistája lesz, az oldalak designját górcső alá véve.

Azt gondolom, hogy amikor az állásportálok között böngészünk és próbálunk dönteni, hogy melyik legyen az amelyikbe, bizalmunkat és reményeinket vetjük akkor elsőként a portál külső megjelenését vesszük alapul.

Az első benyomás mindenhol fontos, egy állásportálnál talán különösen igaz ez. Nézzük napjaink állásportáljai, hogyan állnak helyt ebből a szempontból!

Design Ranglista 2009 

  1. Helyezett: Workania.hu

    Pontszám: 7,5

    Az oldal letisztult, teljesen minimalista koncepcióra épít. Egy ízléses logó, illetve az ahhoz kapcsolódó visszafogott színvilág nagyon pozitív benyomást kelt az emberben. Könnyen áttekinthető az oldal rendezése, nem tarkítják az oldalt ízléstelen bannerek, nem akarnak túl sok információt közölni.
    Ez a letisztultság és harmónia elég ahhoz, hogy Magyarország legjobb látványvilágával rendelkező oldalának mondhassuk.
     
  2. Helyezett: Jobline.hu

    Pontszám: 7,1

    Ez az oldal szintén egy életvidám színkombinációt (kék-narancssárga) választott a portál alapjául. A szépen kialakított ikonok, formás betütípusok, illetve a sok apró finomság teszi az oldalt még élvezhetőbbé.
    A teljesség igénye miatt, azonban fontos megjegyezni, hogy az oldal "élvezeti értéke" gyökereset zuhan a rengeteg banner, illetve túl sok információ miatt. Az ember a rengeteg menüsor, illetve információ miatt  könnyen elveszettnek érezheti magát.
     
  3. Helyezett: Jobpilot.hu

    Pontszám: 6,5

    A nem olyan régen még élesen bírált Jobpilot.hu egy alapos vérfrissítésen ment keresztül az utóbbi hetek során. Ennek eredményeképpen sikerült egy áttekinthető és letisztult oldalt csinálniuk. A meglepő az, hogy nem kellett mindehhez radikális átalakításokat végrehajtani, csupán a meglévő oldalt kicsit finomítani, az elavult elemeket látványosabb, szerethetőbb megoldásokkal felcserélni. Ennek ellenére az oldalon még így is maradtak nehezen emészthető, az előző oldalról hátramaradt ikonok, illetve egyéb megoldások, de elképzelhető, hogy ezzel szerették volna fenntartani a folyamatosság látszatát.
     
  4. Helyzetet: Jobmonitor.hu

    Pontszám: 6,2

    Az éppen, hogy a dobogóról lemaradt Jobmonitor.hu is napjaink egyik legfogyaszthatóbb látványvilágát nyújtja.
    Élénk színvilága és jól strukturált szerkezete jól áttekinhetővé teszi a használatát már az első pillanattól kezdve.
    Hibákat persze itt is találunk, ilyen például az agyonhasznált, unalmas betűtípusválasztás, valamint a teljesen egyforma főmenüpont megoldások.
     
  5. Helyezett: CVonline.hu

    Pontszám: 5,8

    A minimalista stílus egyik legfőbb hazai megtestesítője.
    Jól strukturált, egyszerű felépítésével könnyen kezelhetővé teszi az álláskeresést a dologban még teljesen járatlanok számára is.
    A minimalizmus pozitív oldala mellett, azonban az oldal a túl sok fehér-kék színkombinációnak köszönhetően az oldal olykor kissé hidegnek tűnhet. Míg a workania.hu képes volt megteremteni az egyensúlyt az élénk színek (narancs és piros), valamint a fehér között, itt a hangsúlyt kevéssé sikerült eltalálni.
    Ezen felül olyan apróságok is sokat rontanak az összeképen, mint az oldal tetején tétlenkedő Google hirdetések.
     
  6. Helyezett: Profession.hu

    Pontszám: 5,6

    Napjaink vezető állásportálja a felújított design ellenére is az egyik legkevésbé élvezhető látványvilággal rendelkező oldal.
    Egy valóban szépen kialakított fölső részt sikerül teljesen elrontaniuk az oldal többi részén található bannerözönnel. Hihetetlenül zavaró a folyamatosan villódzó reklámözön ami az oldal egészét jellemzi.
    A Windows 3.1-es életérzést suggaló főoldali mappák sem kecsegtetnek túl sok jóval, erre az oldal legtetején található óriási banner csak rátesz még egy lapáttal.
     
  7. Helyzett: Legjob.hu

    Pontszám: 4,1

    Napjaink egyik olyan oldala, amely már 1998-ban is elképesztően maradinak és eladhatatlannak tűnt volna.
    Szürke, élettelen és hideg színvilágával olyan rossz, negatív érzetet kelt az emberben, mint csak nagyon kevés portál.
    Egy állásportálnak reményt és optimizmust kéne sugároznia, hogy minden hozzám hasonló munkakereső azt érezhesse, igen, itt végre megtalálom, amit oly régen kerestem. Amikor ezt az oldalt tervezték, akkor erről úgy néz ki nagyon elfeledkeztek...

A fenti oldalakon túl természetesen vannak még más állásportálok, de ezek jelentéktelen volta, vagy jelenlegi kevés felhasználója miatt úgy éreztem, hogy nincs szükség arra, hogy ezeket megemlítsem, mert véleményem szerint, ezek nem jelentenek igazi segítséget napjaink álláskeresőinek.


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allaswanted.blog.hu/api/trackback/id/tr941085968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása