HTML

Állás Wanted

Az oldal célja, hogy őszintén és köntörfalazás nélkül beszéljünk azokról a témákról, amik az álláskereséshez kapcsolódnak. Mi, az oldalon író bloggerek, mind átéltük az álláskeresés mélypontjait és ezekről nyíltan merünk beszélni, mert hisszük, hogy a tapasztalatainkból mások is okulhatnak! A saját tapasztalatainkon túl az érdekesebb beérkező olvasói levelek közül is megosztunk néhányat az ide látogatókkal!

Az álláskeresésről őszintén!

2010.08.28. 11:58 Hopeful John Doe

A névtelen álláshirdetések csapdája

Címkék: vélemény álláskeresés tippek tapasztalat hihetetlen munkanélküli munkakeresés állások nem ajánlott alacsony nívó álláskeresési tanácsok

Az álláskeresés többnyire mindannyiunknál nagyon hasonlóan zajlik, ugyanazok a lépések, ugyanazok a metódusok. A különbséget, meglátásom szerint, egyedül a kitartásunk és az idő közben fellépő elkeseredettségünk mértéke jelenti.

Mindannyian ugyanazon megyünk át

Az álláskeresés első szakaszában úgy érezzük, hogy számtalan lehetőség vár ránk. Őszintén hisszük, hogy igazából rengeteg olyan állás elérhető, amely képzettségünkhöz és tapasztalatunkhoz tökéletesen illeszkedik. Meg vagyunk győzödve róla, hogy biztosan találni fogunk egy megfelelőt.

Aztán eltelik 3-4 hét és ráébredünk, hogy - akár a felsőfokú végzettségünk ellenére is - a korábbi elképzeléseink igen távol állnak a realitásoktól. A vállalatok, akiket megcéloztunk vagy arról informálnak, hogy már megtalálták azt a munkavállalót, akit kerestek, vagy - ahogy ez az esetek többségében lenni szokott - nem is válaszolnak az általunk küldött érdeklődő e-mailre. És ekkor eljön az a pillanat, amikor érezzük valami nagyon nincs rendben...
 

Amikor ráébredünk, hogy a kilátásaink igen borúsak

Ez a pillanat van akinél valóban néhány másodperc alatt tudatosul, másokban egy hosszabb folyamat eredménye.

A lényeg, hogy a kilátástalanság miatt mindannyian belátjuk, hogy elképzelhető az, hogy a kezdeti elképzeléseink irreálisak voltak, emiatt bővítjük a keresési paramétereinket - és  ami a legfontosabb - jelentősen lejebb adjuk elvárásainkat. Ez jelentheti új állásportálok átnézését, online és nyomtatott apróhirdetések olvasását, valamint akár a névtelenül meghirdetett hirdetésekre történő jelentkezést is.

A névtelen álláshirdetések csapdája

És el is érkeztünk történetünk lényegéhez. Néhány héttel ezelőtt az egyik portálon egy hirdetést jelentetett meg egy magát megnevezni nem kívánó budapesti cég marketing-asszisztensi pozíció miatt.

Egy nagyon jó, Kelet-Magyarországon élő ismerősöm meg is pályázta az állást - mivel már ő is túljutott a fent említett ponton. Az egyik, ha nem a legjobb magyar egyetemen szerzett diplomát, 3 nyelven beszél és már van egy közel 2 éves szakmai tapasztalata, ettől függetlenül úgy érezte meg kell próbálnia mindent.

Közel 2 héttel ezelőtt, este 23:00 körül e-mailt kapott egy gmail-es címről, amelyben arról informálták, hogy beválogatták a következő körbe és nincs más dolga, mint megjelenni másnap 13:00-kor Budapesten a Váci út 187. szám alatt a marketinges pozíció miatt.

Mivel a felutazás számára közel 5.000 forintos kiadást jelent - és a cég nevét továbbra sem árulták el - mindez igen rizikóssá a döntést.

Mindent megtett, hogy utánanézzen a cégnek. Ennek szellemében a megadott címet is beütötte a Google Maps-be, ahol meg is jelent a nemzetközileg elismert IIR Hungary neve. A cég honlapját átolvasva úgy érezte, ő pontosan valami ilyesmit keresett. Átgondolta a lehetőségeit és úgy döntött felutazik az állásinterjúra...

Másnap reggel 5 órakor kelt, hogy odaérjen a megbeszélt időre. Közel 5 órás utazás, több száz megtett kilométer, és több ezer elköltött forint után megérkezett az épületbe.

Az ajtón belépve a portához ment, hogy megkérdezze merre találhatja az IIR Hungary irodáját. A portás azonban - nem kis meglepetésére - mindössze annyit válaszolt: "Maga is állásinterjúra jött? Az nem az IIR Hungary lesz, hanem a Zepter tart ügynöki bemutatót az edényei ügyében. Már régóta csinálják ezt, mindenki azt hiszi az IIR hívta be. Nagyon sajnálom..."

 

Tanulság

Soha ne menjünk bele állásinterjúba anélkül, hogy tudomást szereznénk arról pontosan mely cégről is van szó!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://allaswanted.blog.hu/api/trackback/id/tr432254046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy Vivien 2014.02.07. 12:53:14

Dinamikusan bővülő nemzetközi cég budapesti irodájába keresünk két új sales kollégát, teljes munkaidős állásra.
Feladatok:
- Nemzetközi partnerekkel való kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás
- Web meetingek, online prezentációk tartása
- Nemzetközi online marketing és reklámkampányok támogatása
- Sales tréningeken és oktatásokon való részvétel
- Folyamatos beszámolás a senior manager felé

Amit elvárunk:
- Minimum három év sales tapasztalat és leinformálható eredmények
- Tárgyalóképes idegen nyelvismeret (angol, vagy orosz, vagy szlovák, vagy román)
- Precíz munkavégzés
- Jó csapatjátékos
- Kiemelkedő kommunikációs képesség és magabiztosság
- Terhelhetőség

Kínálunk:
- Nemzetközi karrier lehetőség
- Exkluzív irodai környezet, fiatalos csapat
- Céges telefon, számítógép
- Folyamatos ingyenes képzések
- Kiemelkedő fizetés

Jelentkezni a következő e-mail címen tud: hr.manager.munka@gmail.com
süti beállítások módosítása