HTML

Állás Wanted

Az oldal célja, hogy őszintén és köntörfalazás nélkül beszéljünk azokról a témákról, amik az álláskereséshez kapcsolódnak. Mi, az oldalon író bloggerek, mind átéltük az álláskeresés mélypontjait és ezekről nyíltan merünk beszélni, mert hisszük, hogy a tapasztalatainkból mások is okulhatnak! A saját tapasztalatainkon túl az érdekesebb beérkező olvasói levelek közül is megosztunk néhányat az ide látogatókkal!

Az álláskeresésről őszintén!

2010.01.11. 22:33 Hopeful John Doe

Új évtized - változatlan kilátások?

Címkék: állás álláskeresés munkanélküli munkakeresés újrakezdés 2010 visszatérés állások munkák alacsony nívó

Ahogy azt láthattátok az oldalon, az utóbbi napokban bemutatkozott két új társszerző az ÁllásWanted oldalán, István és Rudolf.

Reményeim szerint az általuk hozott nézőpontok és tapasztalatok még hasznosabbá tehetik a leírtakat és talán még objektívabb képet kaphatunk napjaink álláskereséséről. A tavalyi év során sokszor úgy éreztem, hogy én csupán a saját, egyedi nézőpontomból közelítem meg a dolgokat, emiatt sokszor nem biztos, hogy minden esetben megfelelően tárgyilagos tudok maradni. Bízom benne, hogy az ő jelenlétük ebben is sokat fog majd segíteni.

De minden bizonnyal azok, akik olvasnak minket nem csak általánosságokat akarnak hallani, hanem konkrétumokat is!

Lássuk miket tervezek a 2010-es évre

  1. Feltétlenül szeretném folytatni a magyar állásportálok "boncolgatását" és elemzését.

    Amellett, hogy talán egyeseknek tanácsokat adhatok, talán még az állásportálok vezetőire is hatással lehetnek a leírtak.
    Történt ugyanis, hogy a tavalyi év során megkeresett egy állásportál a blogon keresztül, hogy nagyon kíváncsiak lennének a véleményemre. A kezdeményezés szép gesztusnak indult, aztán nem úgy lett vége, ahogy azt reméltem, de ez már egy másik történet. A példa mindesetre azt mutatja, hogy a "munkánkra" sokan odafigyelnek.
     
  2. Szeretném végigvenni a magyar állásportálok legalját, azokat az oldalakat, amelyeken oly sok ember, oly sok időt töltött el, hasztalanul.

    Több ismerősöm is arról beszélt egy-egy baráti sörözés alatt, hogy egész egyszerűen tanácstalan. Annyi az oldal, annyi a lehetőség, annyi a tennivaló, hogy nem tudnak dönteni.
    Általában két csoportot figyeltem meg. Van az elképesztően elszánt, aki annyi helyre próbál jelentkezni, hogy végeredményben felaprózza az energiáit és végül mindenhova egy sablon e-mailt küld, egy sablon motivációs levéllel. A másik véglet pedig az önsajnáltató lustaságba süppedők. Sajnos ők vannak többen - sokszor be kell vallanom, én is közéjük tartozom. Ezek az emberek rámennek arra, hogy akkor most egy minőségi önéletrajzot és motivációs levelet küldenek, mert csak annak van értelme. Megírunk 3-4 motivációs levelet, elküldjük őket a kiszemelt cégeknek, majd amikor azt látjuk, hogy 3 hét eltelt és a kutya nem válaszolt, akkor az egészből elegünk lesz és az egész rendszert elkezdjük hibáztatni. A kétségbeesés miatt sokan olyan nívótlan és nevetséges oldalakon is próbálkoznak - és megadják nevüket és egyéb adataikat - amit normális körülmények között soha nem tennének. Azon leszünk idén, hogy ezeket az oldalakat is csokorba szedjük.
     
  3. Olvasói levelek - avagy az ÁllásWanted mindannyiunké

    Természetesen idén is szeretném folytatni a korábbiakban elkezdett hagyományt, vagyis azt, hogy megjelentetjük a legérdekesebb leveleket. Ezúton szeretném megköszönni azoknak a leveit, bátorító üzeneteit, akik a tavalyi évben írtak nekem. Bevallom nagyon jól estek ezek az üzenetek. Alkalmanként nem válaszoltam egyes levelekre, illetve nem publikáltam mindegyik történetet. Ennek ellenére köszönöm ezeket, és őszintén nagyon hálás vagyok azért, hogy ennyien vették a fáradságot, hogy írjanak nekem! Bízom benne, hogy az ÁllásWanted-on 2010-ben is legalább ennyi érdekes történetről olvashatunk majd! Ha megosztanád velünk élményeid, tapasztalataidat, küldj e-mailt (nagyzozo64@freemail.hu) bátran!
     
  4. Rangsorok és a magyar álláskeresés "leg"-jei

    Mivel most már - a többi társszerző megjelenésének köszönhetően - nem csak egyedül írom a blogot szeretném a leghasznosabb/leghaszontalabb/legkreatívabb/leghatékonyabb/stb. oldalakat rangsorolni saját tapasztalataink, illetve olvasói visszajelzések alapján. Gondolkodom valamilyen ÁllásWanted citrom díj létrehozásán is, amelyet a legszánalmasabb magyar - önmagát állásportálnak aposztrofáló - oldalnak adnánk. De ez még a jövő zenéje.

Egyelőre azt hiszem ennyi. Az új évtized első tartalmas bejegyzéseivel, hamarosan jelentkezünk! Ha ötletetek van, hogy miről írhatnánk, mik érdekelnének még Titeket, akkor ezt is nagyon szívesen vennénk, akár a kommenteknék, akár e-mailben!

Hamarosan ismét jelentkezünk!

u.i.: Kérem, hogy a kommentekben semmilyen reklám jellegű linket ne helyezzenek el! Aki szeretné valamilyen eseményre felhívni a figyelmünket, küldje el nekünk (nagyzozo64@freemail.hu) és ha úgy ítéljük meg, hogy valóban megfontolásra érdemes, értékes dologról van szó, akkor kitesszük.
A jövőben a reklámozókat figyelmezetéssel, majd kitiltással büntetjük. Ez nem egy reklámblog és szeretnénk, hogy ez így is maradjon!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allaswanted.blog.hu/api/trackback/id/tr881665103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása