HTML

Állás Wanted

Az oldal célja, hogy őszintén és köntörfalazás nélkül beszéljünk azokról a témákról, amik az álláskereséshez kapcsolódnak. Mi, az oldalon író bloggerek, mind átéltük az álláskeresés mélypontjait és ezekről nyíltan merünk beszélni, mert hisszük, hogy a tapasztalatainkból mások is okulhatnak! A saját tapasztalatainkon túl az érdekesebb beérkező olvasói levelek közül is megosztunk néhányat az ide látogatókkal!

Az álláskeresésről őszintén!

2009.03.22. 16:41 Hopeful John Doe

Munkakeresés - Internet V. rész - Workania.hu

Címkék: vélemény munka állás álláskeresés tapasztalat állásajánlat munkanélküli munkakeresés munkahely munkaajánlat állások munkák állásportál

Sziasztok!

Gondoltam a mai napon bemutatom a magyar állásportál-piac egyik reménységét, a szlovák munkerőpiac egyik kihelyezett harcosát a workania.hu-t.

Workania.hu

Első hallásra az ember nem igazán tudja hova tenni ezt a nevet. Én legalábbis nem tudtam és nem tudom most sem, hogy ez a work + mania, avagy valami teljesen más szókapcsolat eredménye. A honlapon az olvasható, hogy szlovákok és pár éve jöttek a magyar piacra.

Sebaj, a fura névválasztás után fókuszáljunk az oldalra.
Szép logó, letisztult, jót áttekinthető első benyomás. Minimalizmus minden felé, de teszik mindezt egy szép és szerethető kivitelezésen keresztül.

Az én első benyomásom erről a cégről valamikor tavaly év vége felé volt, amikor láttam a reklámjaikat a TV-ben. A reklámokat nem igazán értettem. Számomra ez az 'I love new work' az "I love New York" mottó vicces átültetése ebbe az álláskeresés világába nem igazán volt megragadó. Nem tudtam, hogy ez az oldal mit csinál máshogy, mit csinál adott esetben jobban, mint mások.

Az oldalt böngészve ugyanez a gondom. Szép szép, de nem látom, hogy miért pont őket kéne választanom. Nem jön át az oldal üzenete.
Az egyértelmű, hogy jelenleg elég kevés lehetőség van az oldalon (kb 180 cég 1000 állást ajánl), de nem látom, hogy mi az ami megkülönböztetné őket a többitől. Ennek az oka talán az, hogy nem is igazán van olyan, ami megkülönböztetné...

Ahogy mélyebben elmerülök az oldalba, nagyon jók a benyomásaim. Egyszerű, könnyen olvasható, okosan szerkesztett portál... DE! Nem érzem, hogy ki a célközönség.

A pályakezdőket célozza meg, a középkorúakat, a fizikai munkásokat, a legképzettebbeket, vagy kit??

Ez az egész azért fontos, mert ez a 180 cég nagyon kevés ahhoz, hogy az ember azt mondja na itt feltétlenül találok valami jót. Nem a 180 a gond, hanem  az, hogy nem tudom, hogy ezek a cégek milyen embereket, milyen pozíciókra keresnek. Beleböngészek az állásokba, de itt sem igazán látom át a helyzetet... Találok forrasztó operátort, kukorica nemesítőt és konstrukciós mérnöki állást is...

Az oldal szerintem az eddigi legjobb, amit láttam. A kivitelezés profi és átgondolt, de a stratégiájuk nem világos számomra. Pont emiatt nem érzem azt, hogy ez az én oldalam. Az a benyomásom, hogy nagyot akartak markolni (erre mutattak a reklámjaik, ahol nem merték egyértelműen kommunikálni, hogy kik is ők, és ezt támasztja alá az oldal is), de valószinűleg kevesebbet fogtak így, mintha egy konkrét célcsoportra fókuszáltak volna.

Workania.hu

  1. Szép, áttekinthető, minimalista portál. Igényes megoldások.
     
  2. Nagyon jól strukturált rendszer.
     
  3. Könnyen használható álláshirdetés-kereső.
     
  4. Nem érezni, hogy mi is az oldal célja, miben egyediek, miért lenne érdemes náluk állást keresnem. Nem jön át a workania üzenete.
     
  5. Kevés cég és kevés ajánlat és emellett nem igazán tudni, hogy ezen a portálon kik is a valódi célközönségek. Emiatt senki nem érzi magáénak az oldalt.
     
  6. Nem igazán foglalkoztak az oldalhoz kapcsolódó extrák kidolgozásával leszámítva egy álláskalauzt és pár cikket. Kicsit hiányzik az oldalról a mély tartalom.

Összpontszám (1 - 10): 7.7

Állás Wanted javaslat: Ajánlott
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allaswanted.blog.hu/api/trackback/id/tr541018290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása