HTML

Állás Wanted

Az oldal célja, hogy őszintén és köntörfalazás nélkül beszéljünk azokról a témákról, amik az álláskereséshez kapcsolódnak. Mi, az oldalon író bloggerek, mind átéltük az álláskeresés mélypontjait és ezekről nyíltan merünk beszélni, mert hisszük, hogy a tapasztalatainkból mások is okulhatnak! A saját tapasztalatainkon túl az érdekesebb beérkező olvasói levelek közül is megosztunk néhányat az ide látogatókkal!

Az álláskeresésről őszintén!

2009.04.04. 14:26 Hopeful John Doe

A magyar állásportálok feketelistája

Címkék: vélemény munka szánalmas állás álláskeresés tapasztalat hihetetlen állásajánlat munkanélküli munkakeresés munkahely nevetséges munkaajánlat dolgozni megdöbbentő állások munkák állásportál alacsony nívó

A fekete listák a történelem során nem sok jót hoztak az emberiség számára.

Reményeim szerint a fenti állítás a következő listára nem lesz igaz. A célom a lenti oldalak megnevezésével csupán annyi, hogy segítsem azon hozzám hasonlókat, akik jelenleg is állást keresnek. Azt gondolom ezen oldalak az általuk nyújtott szolgáltatások "minőségével" rászolgáltak arra, hogy a lelkiismeretes álláskeresők nyugodt szívvel elkerüljék őket.

A fenti oldalak természetesen az állásportálok "sötét oldalát" képviselik és a teljességhez feltétlenül hozzátartozik a másik pólus is. Erre a jövőben szeretnék majd sort keríteni, mert szeretném kiválogatni valóban a legjobb oldalakat és ehhez bizony nagyon alaposnak kell lenni.

Nézzük tehát Magyarország legrosszabb állásportáljait!

  • PerfectJob.hu - Az elmaradott.

    Egy oldal ahol a logó tervezése a Microsoft Word segítségével lett elkészítve. Az internet őskorából való design, gyermeteg struktura, kevés vállalat, nehezen olvasható, zavaró pop-up ablakok. A kedvencem azonban a főoldalon található öt doboz, ahol a maguk finom módszerével reklámozásra buzdítanak: "Legyen itt a Te bannered.."
     
  • Allasplaza.gportal.hu - Az oldal ahol már 83 állás közül szemezgethetsz!

    Hihetetlen, hogy egy magára valamit is adó vállalkozó a kezéből egy ilyen oldalt ki mer adni. Vicc, vicc és vicc a köbön. Sajnos ez egy rossz vicc.
     
  • Allashirdeto.hu - Az oldal, ahol egy kínai ember a reklámarc!

    Mindig megdöbbenek, amikor egyes magyar oldalakon kínai, fekete és hasonló emberekkel próbálják meg eladni az oldalt. Úgy gondolják, hogy a tíz millió magyar ember ilyenkor önmagára ismer és azonnal regisztrál... Az oldal okozta extázist csak fokozza a kép 30-40%-át betöltő kékség, ahol arra buzdítanak, hogy helyezzük el a bannerünket nálunk. Gagyi.
     
  • Allas.org.hu - Logó és hasonlók? Minek az!

    Az oldal jó példája annak, amikor valaki létre szeretne hozni valamit, és ha még az elképzelés nem is lenne rossz (bár nem is jó különösebben) olyan módon oldja meg, mintha egy 12 éves életében először a számítógép elé leülő kisgyerek lenne...
     
  • Firstlady.hu - A leggázabb nevű magyar állásportál.

    Itt minden megvan ami egy önfeledt délutáni kacagáshoz elengedhetetlen. Vicces videó egy kopasz szatírra hajazzó bácsitól, három nyelvű oldal, igaz angolul és németül összesen kb. 70 szó van lefordítva, és hasonlók.
    Nemrégiben eme csodának egy teljes poszt-ot szenteltünk, javaslom mindenkinek!
     
  • Állások.com - Ahol még egy saját rendszer kifejlesztéséhez is lusták voltak...

    Sok oldal kínál alacsony színvonalú szolgáltatásokat, rosszul strukturált rendszereket és hasonlókat. De ezen oldalakban legalább a szándék megvan, hogy valami újat teremtsenek. Az állások.com-ról lerí, hogy egy egyszerű keretrendszerrel csinálhatták, megközelítőleg olyan 3-4 nap alatt...
    Az oldal logója büszkén viseli a Paint program klasszikus jegyeit...
     
  • ITmunka.com - Amikor a célközönséget propeller-sapis szerencsétlenként aposztrofálják...

    Ez az oldal remek példája annak, amikor valaki úgy akar egy piaci szegmens vezető vállalatává válni, hogy közben fogalma nincs az adott piacról. De nem csupán fogalma nincs róla, hanem az oldalon szerencsétlen lúzerként mutatja be az álláskeresőket.
    Ez olyasmi érzetet kelt, mintha a Greenpeace oldalán dohánygyártó, illetve olajkitermelő cégek bannerjei lennének és középen egy szerencsétlen, zavarodott elméjű önmagát egy bálnához láncoló fiatal, alatt pedig egy "Csatlakozz hozzánk" felirat...
    Ezen remekműnek is egy teljes poszt lett a jutalma nem sokkal ezelőtt, olvassátok élvezettel!

Hamarosan jelentkezünk egy olvasói levéllel!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allaswanted.blog.hu/api/trackback/id/tr361045878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása