HTML

Állás Wanted

Az oldal célja, hogy őszintén és köntörfalazás nélkül beszéljünk azokról a témákról, amik az álláskereséshez kapcsolódnak. Mi, az oldalon író bloggerek, mind átéltük az álláskeresés mélypontjait és ezekről nyíltan merünk beszélni, mert hisszük, hogy a tapasztalatainkból mások is okulhatnak! A saját tapasztalatainkon túl az érdekesebb beérkező olvasói levelek közül is megosztunk néhányat az ide látogatókkal!

Az álláskeresésről őszintén!

2009.02.26. 23:58 Hopeful John Doe

Munkakeresés - Internet III. rész - Szánalmas magyar állásportálok (itmunka.com)

Címkék: vélemény munka szánalmas állás álláskeresés állásajánlat munkanélküli kirúgás munkakeresés munkahely nevetséges munkaajánlat főnök dolgozni állások munkák kirúgtak állásportál

Sziasztok!

Az előző végtelenül egyszerű és mindenkit megmosolyogtató oldal után következzen a következő új kedvencem.

ITMunka.com

A név mérsékelten találó. A kereshető munkák típusára könnyen és egyszerűen lehet asszociálni, azonban a .com végződés kérdéseket vet fel.
Nemzetközi az oldal? Foglalt volt a .hu-s végződés?
Ne legyünk azonban igazságtalanok, a név viszonylag rövid, aránylag könnyen megjegyezhető és lényegretörő.

Meglátásom szerint egy ilyen dotcom-os névnek az ég adta világon semmi értelme, hiszen az oldal kizárólag magyar nyelven érhető el, és emellett ez a végződés csak arra ad lehetőséget, hogy az emberek többsége ne találja meg elsőre az oldalt, hiszen aki magyar portált keres, az .hu-ra keres először.

Az erőltetett nemzetköziesedésre való törekvés azonban nem ér itt véget. Találkozhatunk olyan meghasonlásokkal, mint a "nemzetközi projectek" (miért kell c-vel??), vagy az "account belépés" menüponttal is. Aki meg tudja mondani, hogy mi értelme ezen kifejezéseknek, azok között I LOVE ITMUNKA.COM-os ajándékpólókat sorsolunk ki. Vagy nem. :)

A nemzetközi életérzés erőltetése azonban csak egy összetevő.
Számomra elsősorban nem ez az igazán zavaró.
A firstlady.hu koncepciójához hasonlóan itt is az oldalon böngészve azonnal  magam elé vízionálok egy vezetői meetinget, ahol 45-55 év közötti korábbi állásaikból elbocsátott vezetők nekiállnak a maguk limitált képzelőerejével megkreálni az oldalt.

Felmerül a kérdés, hogyan lehetne eladni a portált. Meglepő módon ők is a nőkre asszociálnak, és néhány pillanattal később be is kerül egy nem túl csinos, nem túl kedves, de annál közönségesebb és kihívóbb, magassarkúban és egy rövidke gatyában pózoló hölgy a koncepcióba. Ez nem társkereső és nem is ingyen pornó! Egy kihívó nő jól eladhat egy sört, egy kocsit, esetleg egy kókuszos csokoládét... De nem egy állásportált!

Ezután felmerül a kérdés? Hogyan szólítsuk meg a sok programozót?
Nem tudom, hogy ezek mit gondoltak akkor, amikor egy PROPELLER-es sapkában, piros csokornyakkendőben, kecskeszakállal és kockás ingben, no meg persze nadrágtartóban pózoló retardáltat választottak a cég munkakereső arcának...
Komolyan gondolták, hogy valaki, aki jártas a programozásban, egy ilyen szerencsétlen láttán azt mondja majd, hogy igen ez én vagyok, ez az én oldalam, azonnal regisztrálok is... Gratulálok!

Attól a ténytől még csak csak el tudok tekinteni, hogy az oldal arculata egy 1991-es portál életérzését tükrözi, de azzal, hogy hogyan sikerült olyan álláskategóriákat kreálniuk, mint a "nem kreatív munkák", már nehezebben...
Mi lesz a következő? "Szar programozó vagy, de pénz kéne? Katt ide!" ??

Az ember az első döbbenet után ad egy esélyt az oldalnak és elkezd kattintgatni. Rámegyek a "Rólunk" menüpontra. Egyoldalas latin szöveg, aminek persze köze nincs az oldalhoz. A kérdés itt az, hogy vajon úgy érezték, ezt úgy se olvassa el soha senki és mindegy mit tesznek ki, vagy csak egyszerűen kinn maradt a tesztelés során... Ez úgy hiszem örök titok marad. Sebaj. Lendüljünk tovább!

A negatív szempontok mellett  azonban meg kell hagyni, egyes betűtípusoknál és grafikai megoldásoknál látszik, hogy szorult egy csöpp szépérzék az oldal kivitelezőjébe és/vagy megálmodójába. Ezeket a finomságokat azonban a részletekre való oda nem figyelés teljesen elhomályosítja és élvezhetetlenné teszi.

Na mindegy, az ilyen oldalakkal nem sok mindent lehet kezdeni.

Egy dolgot tehetünk. Nem regisztrálunk, és bízunk benne, hogy a folyamatosan éleződő piaci verseny az ilyen oldalakat vagy a süllyesztő mélyére löki, vagy fejlesztésekre és további fejlődésre ösztökéli...

Hogy mi lesz az oldallal a későbbiekben? Ez egyelőre a jövő zenéje marad.

Hamarosan jelentkezem ismét!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://allaswanted.blog.hu/api/trackback/id/tr100968655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pipicombi 2009.03.02. 16:49:09

:D
Ehhez nem is tudok hozzáfűzni semmit..

Kedves Hopeful John Doe, hajrá, csak így tovább!
süti beállítások módosítása